Program

Kallelse till Svenska Polarklubbens vårmöte tisdagen den 9 april 2024 på Stockholms universitet.

Våren ligger fortfarande i startblocken. Kanske kommer ändå sädesärlan i tid till vårt möte. Så det är tid att kalla till vårmöte i Svenska Polarklubben.
Vi träffas på Stockholms universitet i Frescati tisdagen den 9 april (OBS! ändrat datum!).

Lokalen är Högbomssalen, plan 3 i Geovetenskapens hus, Svante Arrhenius väg 14. Vi samlas kl 17.30 för lite mingel med en välkomstdrink och lite tilltugg som oliver, ost och chips. Ca kl 18.00 är det dags för föredraget, som har titeln Perspektiv på Antarktis.


Vår medlem Håkan Grudd är nyss hemkommen från Antarktis och gästar
Polarklubben tisdagen den 9 april. Håkan deltog som assistent i ett glaciologiskt forskningsprogram, när Polarforskningssekretariatet genomförde sin första expedition till Dronning Maud Land 1987/88. Under denna första expedition byggdes en liten svensk sommarstation som fick namnet Svea. Frågeställningarna då handlade mycket om inlandsisens massbalans.

Håkan är idag forskningsstödsamordnare på Polarforskningssekretariatet och stf stationschef för Abisko naturvetenskapliga station. Han har en akademisk karriär inom trädringsforskning vid Stockholms universitet. I föredraget visas bilder från Håkans besök på Antarktis och han reflekterar över hur dagens expeditioner skiljer sig från hans första expedition för 36 år sedan.


Efter föredraget går vi till ”Köket” på plan 4, där vi bjuds en härlig buffé under titeln Smaker från Medelhavet som bl.a. innehåller örtmarinerad kycklingfilé med grillad paprika och citron, rostad aubergine och zucchini med fetaost och oliver, bulgursallad med soltorkade tomater och örter, klassisk tzatziki på krämig yoghurt, blandsallad och dressing, chèvrepaj med honung, krispig ruccola och saltrostade solroskärnor samt lufttorkad italiensk
prosciutto och cantalupmelon, grönsallad och dressing. Dessutom nybakat bröd, öl, vin och vatten och slutligen kaffe eller te med liten kaka.

För hela detta kalas betalar du det subventionerade priset av 380 kronor per person för medlem. Du får ta med dig en gäst som också får betala detta pris, 380 kronor. För ytterligare gäster är priset 450 kronor per person.
Anmälan sker till skattmästaren Arne Wallers, helst via e-post till arne.wallers@telia.com eller per telefon/SMS 072-201 16 04.

Anmälan är bindande och måste ha inkommit senast onsdagen den 3 april.
Vi är tacksamma om supéavgiften inbetalas samtidigt till plusgirokonto 15 54 30-2, Svenska Polarklubben, eller Swish till skattmästaren 072-2011604. OBS! Enbart inbetalning kan inte räknas som anmälan på grund av handläggningstiden hos Plusgirot!!

Hjärtligt välkomna till en gemytlig polarkväll i goda vänners lag och ta gärna med gäster!

Styrelsen