| Program

Kallelse till Svenska Polarklubbens årmöte

torsdagen den 19 november 2015

Nu när de gyllene höstlöven dansar runt och lägger sig i drivor är det dags att kalla till årsmöte i Svenska Polarklubben. Mötet följs av ett intressant föredrag om vad som händer med ekosystemen och arterna i ett förändrat Arktis. Kvällen avslutas med en gemytlig buffé.

Mötet äger rum på Stockholms universitet i Frescati. Lokalen är Ahlmannsalen på plan 3 i Geohusets U-del med adress Svante Arrhenius väg 12. Samling kl 18.00.

Vi börjar direkt med årsmötesförhandlingarna, som vi räknar med att vara klara med ca kl 18.30.
Följande styrelseledamöter står i tur att avgå: Ordföranden Per Holmlund, skattmästaren Agneta Wallers, klubbmästaren Malin Stenberg de Serves samt övriga ledamöterna Kenneth Awebro och Mart Nyman.

Efter årsmötet tar vi en liten paus med en välkomstdrink och lite tilltugg före föredraget.

Kvällens föredragshållare är forskaren

Tomas Meijer

och föredraget handlar om hur arter påverkas av ett förändrat Arktis


De nordliga ekosystemen är under snabb förändring. Detta har stor inverkan på artsamman-sättningen i både södra och norra delen av Arktis. Tomas kommer bland annat att berätta om arter som har dött ut, både historiskt sett och i nutid. Han kommer även att visa bilder och berätta om sommarens expedition med Oden till nordvästra Grönland och Ellesmere Island.

Tomas Meijer har under de senaste 11 åren arbetat med fjällräv och subarktiska ekosystem vid Zoologiska institutionen vid Stockholms universitet. Sedan juni i år är han anställd som forskare vid Statens veterinärmedicinska anstalt med fokus på viltsjukdomar.

Tomas Meijer

Efter föredraget förflyttar vi oss upp till ”Köket” på plan 4, där det dukas upp en höstbuffé. Den består av halstrad laxfilé, helstekt kalkonbröst, chèvrepaj med honung och pinjenötter, grönsaksfrittata, potatissallad med kapris, grillade rödbetor med valnötter, olika röror och dressingar, blandad sallad samt smör och bröd. Dessutom ingår öl/vatten och vin samt som en liten dessert hjortronpannacotta och slutligen kaffe/te med liten kaka.

För hela detta kalas betalar du det subventionerade priset av 360 kronor per person för medlem och för en gäst. För ytterligare gäster är priset 400 kronor per person.

Anmälan om deltagande sker till skattmästaren Agneta Wallers, helst via e-post till a.wallers@telia.com eller per telefon 08-647 16 04.

Anmälan är bindande och måste ha inkommit senast onsdagen den 11 november.
Vi är tacksamma om supéavgiften inbetalas samtidigt till plusgirokonto 15 54 30-2, Svenska Polarklubben. OBS! Enbart inbetalning räknas inte som anmälan!!

Hjärtligt välkomna till en som vanligt gemytlig polarkväll i goda vänners lag och ta gärna med gäster!

Styrelsen

Till mötet kommer du enklast med T-banans linje 14 till station Universitetet. Bussarna 50 och 540 stannar också vid T-banestationen. Roslagsbussarna har hållplats ute på Roslagsvägen. Om du kommer med egen bil finns parkeringsplats bredvid Frescatihallen bakom Geohuset, avgift 10 kr/tim.