| Program

Kallelse till Svenska Polarklubbens vårmöte

måndagen den 8 maj 2023 på Stockholms universitet.

Nu har våren kommit på allvar! Blåsipporna har tittat upp lite överallt och sädesärlorna jagar insekter. Då är det hög tid att kalla till vårmöte i Svenska Polarklubben.

Vi träffas på Stockholms universitet i Frescati måndagen den 8 maj (OBS! ändrat datum!). Lokalen är Högbomssalen, plan 3 i Geovetenskapens hus, Svante Arrhenius väg 14.

Vi samlas kl. 17.30 för lite mingel med en välkomstdrink och lite tilltugg som oliver, ost och chips. Ca kl. 18.00 är det dags för föredraget, som har titeln:

Tinande permafrost och dess effekter för jordens klimat samt landskapet och människan i Arktis.

Gustaf Hugelius är professor vid institutionen för naturgeografi vid Stockholms universitet och biträdande föreståndare vid Bolincentret för klimatforskning.

Gustafs forskning handlar om markens roll i kolcykeln. Han studerar främst jordar i nordliga ekosystem, såsom permafrost och torvmarker. Tinande permafrost ger som bekant gasflöden som stärker klimatuppvärmningen.

Efter föredraget går vi till Köket på plan 4, där vi bjuds en härlig buffe med bl a BBQ-kryddade chicken drumsticks med coleslaw, kallskuren kalvytterfile med chipotlemajonäs, örtmarinerad lax med dill- och gräslökskräm, broccoli- och ädelostpaj, marinerade bönor med chili och vitlök, potatissallad med soltorkade tomater och parmacrisp, marinerade kronärtskockor med babyspenat och cocktailtomat, grönsallad och dressing. Dessutom nybakat bröd, öl, vin och vatten och slutligen kaffe eller te med liten kaka.

För hela detta kalas betalar du det subventionerade priset av 380 kronor per person för medlem. Du får ta med dig en gäst som också får betala detta pris, 380 kronor. För ytterligare gäster är priset 450 kronor per person.

Anmälan sker till skattmästaren Arne Wallers, helst via e-post till arne.wallers@telia.com eller per telefon/SMS 072-201 16 04.

Anmälan är bindande och måste ha inkommit senast måndagen den 1 maj.

Vi är tacksamma om supeavgiften inbetalas samtidigt till plusgirokonto 15 54 30-2, Svenska Polarklubben, eller Swish till skattmästaren 072-201 16 04. OBS! Enbart inbetalning kan inte räknas som anmälan på grund av handläggningstiden hos Plusgirot!

Hjärtligt välkomna till en gemytlig polarkväll i goda vänners lag och ta gärna med gäster!

Styrelsen